Pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel
Julgodis.
Författare:
Kök: LCHF
Recepttyp: Efterrätt
Förberedelsetid: 
Tillagningstid*: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 50 gram smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 gram mörk choklad (minst 70%)
  • 1½ msk pepparkakskrydda
  • 2 msk crème fraiche
  • Kakaopulver
Instruktioner
  1. Smält smör,
  2. Blanda i vispgrädden, koka upp.
  3. Ta av från plattan och blanda ner mörk choklad och pepparkakskryddor, vispa till all choklad har smällt.
  4. Tillsätt crème fraiche, vispa tills det är helt slätt.
  5. Häll ner chokladsmeten i en burk eller form och ställt i kylen över natten, eller tills det har stelnat helt.
  6. Gör små kulor och rulla dom i kakaopulver.