Pepparkaksmackor
Författare:
Katarina Bäck
Recepttyp:
Bröd
Kök:
LCHF
Förberedelsetid:
80 minuter
Tillagningstid*:
20 minuter
Total tid:
1 timme 40 minuter
Portioner:
4
Det blir jättegott med smör, skinka, ost och tomat på. Ett recept som jag hittat på sidan motbattreliv.se
Ingredienser
100 g rumstempererat smör
3 rumstempererade ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda =(Receptet: 2 msk kanel,1½ msk ingefära, 1 msk kardemumma och 1 msk kryddnejlika)
Instruktioner
Vispa ihop smör och kryddor med elvisp.
Vispa ner äggen så det blir fluffigt.
Ta i kokosmjölet. Mixa samman allt till en smidig deg.
Rulla till en korv 5-7 cm i diameter.
Lägg in den i plastfolie. Dunsa ändarna lätt mot bordet så att den blir platt i ändarna.
Förvara den i kylen en timme.
Skär ca 10 st, 1 cm tjocka skivor av rullen med en vass kniv och lägg dom på en bakplåtspappers klädd plåt.
Grädda i ca 20 min. i 175 grader.
Ta ut dom när de börjar få lite färg.
Recipe by
Ginas receptsida
at https://www.gina.backfamily.se/lchf/pepparkaksmackor/
3.2.2124