Fröknäcke
Ett gott knäckebröd som passar utmärkt till ost och pesto. Receptet räcker till 2 plåtar.
Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Recepttyp: Bröd
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- 2 dl Solroskärnor
- 1 dl Sesamfrön
- 1 dl Pumpakärnor
- 1 dl hela Linfrön
- 4 msk Pofiber
- 1½ msk Fiberhusk
- 100 gram kokosfett
- 5 dl kokande Vatten
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
- Koka upp vatten och tillsätt oljan.
- Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
- Häll upp på två plåtat med bakplåtspapper, bred ut till tunna kakor.
- Grädda i 50-60 min i ugn på 150 grader.
- Tag ut och skär i bitar, sätt in plåtarna igen på eftervärme i 30-50 min.