Ostpaj LCHF
God till kräftor.
Författare: Katarina Bäck
Kök: LCHF
Portioner: 4
Förberedelsetid:
Tillagningstid*:
Total tid:
Ingredienser
- Pajdeg:
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 40 g smör
- 1 ägg
- Paj innehållet:
- 400 gram riven ost
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde
- lite salt
Instruktioner
- Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp 30 min.
- Grädda skalet i 175 g i ca 8-10 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj ugnen till 200 grader.
- Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajskalet, över osten.
- Grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen. Serveras ljummen eller rumsvarm!